Saya Sedang Membaca

Kronikel Etanol oleh Hafizul Osman |Tunggul-tunggul Gerigis oleh Shahnon Ahmad | Atlantis: The Lost Continent Finally Found oleh Prof. Arysio Santos | The Mind of The Malay Author oleh Muhammad Haji Salleh | Joseph Anton: A Memoir oleh Salman Rushdie

Tuesday, November 18, 2008

Kelantan Darul Naim




Salam, saya kini berpindah ke Kelantan secara rasminya. Saya masih cuba menyesuaikan diri saya. Pagi tadi hujan lebat. Saya basah kuyup ke pejabat. Ada seorang kawan baik menyatakan wajah saya sudah 'Kelantan' jadi tak usah takut, saya akan 'blend in'. Tapi lidah saya kelu makan budu. Saya berharap mendapat kenalan penulis-pembaca yang 'molek-molek' di sini walaupun 'kecek' saya memang teruk dan 'sesat'.

8 comments:

Azhan said...

Fadz ko kerja kat DBp Kelantan ke? Menetapkat sana terus?

zulkhair said...

Selamat bertugas di tempat baru di samping bersedia menerima jutaan titis hujan idea baru.

mudin001 said...

Oho... aku rasa impian setiap anak Kelantan, untuk dapat pulang menetap di sana.
Pada masa yang sama, kami tidak mahu Kelantan terlalu dicemari dengan pembangunan melampau yang akan membuka peluang pekerjaan yang kami mahu. Kami mahu Kelantan kekal seperti Kelantan yang kami kenal masa kecil-kecil.
Jadi, kami terpaksa memilih antara satu.
Apapun, aku mencemburuimu... :)

fadz said...

tok mudin, kalau gitu, jom tukar.. sesapa dari KL yg nak tukat balik ke Kelantan sila beritahu pihak pentadbiran, biar saya balik kl, hihi..

azhan, nampaknya begitulah..

zulkhair, terima kasih.. bah kot terus, haha

Waj_joyoSintono said...

Fadz, rasanya ko mungkin dah tau, semenjak ko berdua pergi, maybe akan ada lagi yg akan pergi dr Mm ni.Sedeyy..

aymaz said...

fadz, cubalah makan budu dengan durian..that will make you a true pantai timur boy then

fadz said...

Wak, dah tahu dah... itulah berita paling sedih... apa akan jadi dengan staf kontrak selepas ni?

aymaz, never, haha, saya dha cuba budu, maaf, lidah saya kelu..

SYARIFAH ZULIKHA AL-YAHYA said...

begitu istimewa k.l di hati en fadli.. budu? org kelantan pun ada yg x makan!