Saya Sedang Membaca

Kronikel Etanol oleh Hafizul Osman |Tunggul-tunggul Gerigis oleh Shahnon Ahmad | Atlantis: The Lost Continent Finally Found oleh Prof. Arysio Santos | The Mind of The Malay Author oleh Muhammad Haji Salleh | Joseph Anton: A Memoir oleh Salman Rushdie

Thursday, January 28, 2010

INFERNO-PISEK (Suatu Penungguan Yang Mendebarkan)


Saya masih boleh ingat bagaimana "Bungsu" mengucap Inferno, "In-FEiRR-Noo" katanya.

Saya menjenguk blog kumpulan PISEK, rupa-rupanya dah ada poster "baharu" INFERNO (benak saya menyoal, buat apa?). Mungkin ini adalah sebagai strategi promosinya buat anak-anak Kelantan, mungkin. Tapi jauh dalam benak saya, saya merasakan karya saya ini sudah lunyai dikerjakan oleh Bungsu. Melihat kepada kaki wanita itu sahaja (errr, rasanya latar pun akan berbeza ni).

Tetapi saya tetap menyokong PISEK. Kalau cerpen saya dapat membentuk satu jus kreativiti buat PISEK, itu juga amat saya hargai. Saya tetap akan nyanyikan Dido's Lament pada malam Maskara nanti, walaupun mungkin Inferno PISEK jauh daripada roh asal karya dan perkaitan dengan lagu itu. Saya tetap akan nyanyi sebagai penghormatan terhadap karya itu serta karya yang akan dibawa oleh PISEK, insya-Allah.

4 comments:

kingbinjai said...

dude, suara ko sedap

fadz said...

dude, sajak ko pun sedap.. hantar tunas cipta, cepat!

mukhsen_x said...

weh, gua download dido's lament kat you tube. tapi ko nyer lagi best la. haha. (ko punya pasal la nih. tiba-tiba gua dengar opera. hoho)

fadz said...

elemek!

hehe..

eh, jangan, yang Alison Moyet tu paling best.