Saya Sedang Membaca

Kronikel Etanol oleh Hafizul Osman |Tunggul-tunggul Gerigis oleh Shahnon Ahmad | Atlantis: The Lost Continent Finally Found oleh Prof. Arysio Santos | The Mind of The Malay Author oleh Muhammad Haji Salleh | Joseph Anton: A Memoir oleh Salman Rushdie

Friday, October 10, 2008

Memperkenalkan Produk Multimedia DBPSebuah kedai dalam talian sudah dibangunkan. Kepada pengguna yang meminati sastera, bahasa dan bidang-bidang lain, atau mahu belajar menggunakan aplikasi komputer, Kedai DBP menyediakan produk multimedia DBP yang bermutu. Antara yang saya suka dan tampak memang enak untuk dikunyah ialah koleksi CD Puisi Bermontaj yang memaparkan sekumpulan penyair tanah air yang 'otai-otai', membawa kita menyelami ke alam penyairan mereka serta menyelami beberapa judul puisi yang terpilih. Beberapa penyair turut dirakam mendeklamasikan puisi ciptaan mereka. Malah, ia antara koleksi yang terlaris dijual dalam kedai dalam talian ini.


Saya juga menyukai CD multimedia Syair dan Gurindam di mana Datuk Syarifah Aini(!), para penyair terkemuka neagara dan artis AF disertakan dalam sebuah projek persembahan syair dan gurindam yang turut memuatkan info tentang syair dan gurindam, satu projek yang julung-julung kalinya menampilkan deria 'dengar dan lihat' pada satu masa!


Silalah kunjungi kedai menarik ini di: http://www.kedaidbp.my/cms/index.php

No comments: