Saya Sedang Membaca

Kronikel Etanol oleh Hafizul Osman |Tunggul-tunggul Gerigis oleh Shahnon Ahmad | Atlantis: The Lost Continent Finally Found oleh Prof. Arysio Santos | The Mind of The Malay Author oleh Muhammad Haji Salleh | Joseph Anton: A Memoir oleh Salman Rushdie

Tuesday, October 23, 2007

Pembacaan Karya di Seksan 27 Oktober 2007

Lembaran sedang berjalan, apa kata kita tambah beraya dengan sastera? Satu majlis pembacaan karya dijalankan di Seksan, Bangsar yang dikelolai oleh Madame Sharon Bakar (ada makan dan minum). Kalau anda rasa anda bukan bangsa to-tok, etnosentris dan boleh bercampur dengan pelbagai bangsa dan bahasa, silalah, jangan malu-malu, buat macam rumah sendiri ke majlis 'ilmu' ini, dan bolehlah beraya dengan para penulis, peminat serta pencinta buku (yang ada anak tu, hantar ke rumah jiran atau 'sewa' pengasuh, takkan anak anda manja sangat kot tak boleh ditinggalkan untuk sesaat? Kalau tak pun, bawak saja sekali walaupun nanti susah benar anda nak jaga).
Saya suka akan poster ni, seksi ("Oh, marilah bertemu bibir denganku, melihat bibirku bergetar dan berucap dan mengucap, kata-kata, bait-bait dan sosok-sosok kemahuanmu ... Oh!), buat kita 'ghairah' mahu menuju ke Seksan petang 3:30 Sabtu minggu ini.

Sila bawa juga kamera, kerana bukan sahaja tempat itu menarik, anda mungkin mahu bergambar dengan penulis-penulis bakal terkenal ini.

No comments: